Pages

8/2/16

A walk in Gamla Stan


Da Linn Sofie og jeg var i Sverige, tok vi turen til "Gamla Stan" som er gamlebyen i Stockholm. Dette er en av de største og best bevarte middelalderbyen i Europa. Stilig ikke sant? Se bildene nedenfor og ta turen du også. :) 


Du bør absolutt ta turen til Gamla Stan selv om du reiser til storbyen for å shoppe merkevarer. Her får du en følelse av at du er i syden, ala de trange gatene i Spania. Utrolig vakkert og ikke minst fasinerande å se at alt er så gammelt. Utenom flotte gamle bygninger er de flere vakre kirker og ulike museum du kan se og ta bilder av. Du har blant annet Storkyrkan og Nobelmuseét som er ganske attraktivt for turister fra hele verden. Er du ikke interessert i kirker, bør du allikevel gå for å se slottet. Viste du at slottet i Stockholm er et av de største i hele verden? Er du ikke glad i å se noe som helst av bygninger eller ta turen innom museumer, er det mange stilige og søte butikker der du finner alt i fra håndlagde smykker, vintage klær, fotoutstyr, flotte caféer og musikkbutikker. :)


Har du vandret i gamlebyen en stund og begynner å bli litt småsulten, bør du ta turen innom "Gråmunken, kaffe å sånt" som ligger i hovedgaten i Gamla Stan. Her får du servert blant annet nystekte pannekaker med frukt og bær eller en deilig varm belgisk vaffel med Nutella og jordbær. De serverer også hjemmelaget milkshake, iste og saft. Alt så utrolig godt ut! Her skal jeg tilbake dersom jeg reiser til Stockholm igjen. :) 

Å sitte på en søt café i 24 grader i Gamla Stan gjør at turen blir ekstra kjekk. Man får følelsen av at man er i Spania og stemningen med gatemusikantene, alle turistene og barna som springer rundt med kuleis i handa. Anbefales rett og slett. :) 

Ønsker du å lese mer om turen vår til Stockholm? KLIKK HER for å se tidligere innlegg. 


Nå håper jeg du har blitt litt klokere på hva du kan oppleve når du er i Stockholm. Husk at du kan lese om mine shoppingtips, ulike attraksjoner, Mornington Hotel og min opplevelse her på bloggen. :)  Reiseportalen goTO er også tilgjengelig og du når dem på POST@GOTO.NO :) 
Dersom du velger "Wanderlust" øverst på bloggen finner du alle mine tips og kan lese om mine forskjellige reiser. Har du et ønske eller tips til hva jeg bør blogge om? Legg gjerne igjen en kommentar her på bloggen,  eller send meg en mail Amwidvey@hotmail.com :)

Husk å følge meg og Reiseportalen goTO på Instagram. 
@Widvey & @Reiseportalen_goto
Blogglistenhits

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign