Pages

6/10/16

Follow me to Thailand


Etter to deilige uker i Thailand har vi plantet bena våre på norsk jord igjen. Selv om det tok nesten en hel dag å reise til Thailand var det absolutt vert det. En stor takk til Thai Airways som gjorde turen vår ti ganger bedre med kjempe gode seter, mat og service. Blidere flyvertinner og flyverter skal man lete lenge etter! Se bildene fra turen vår til Thailand nedenfor. :) 


Slik så reiseplanen vår ut: 
Haugesund - Oslo,  ca 50min flytid
Venting på Gardemoen (ca 4t)
Oslo - Bangkok, ca 11t flytid
Venting på flyplassen i Bangkok (ca 90min) 
Bangkok - Koh Samui, ca 45min flytid
 Deretter gikk turen fra flyplassen til hotellet som tok ca 10 min med taxi. 

Da vi booket tur til Thailand var vi klar over at reisen kom til å bli lang, men sommerfuglene og tanken på å få oppleve vakre Koh Samui var absolutt vært det. Alexander og jeg valgte å bestille litt ekstra gode flyseter på veien bort slik at vi ikke skulle bli helt utslitt. Det ble Royal Silk Class med Thai Airways fra Oslo til Bangkok. Fordelen med å oppgradere eller bestille seter som er bedre enn økonomi er at man får f. eks komme inn i ulike lounger på flyplassene. Her serveres det gratis mat, drikke, internett og ulik snacks. Du får gode sitteplasser og det er for det meste fredelig og rolig. Har du reist en del vet du at det er ikke alltid man får plass på de ulike restaurantene eller caféene på flyplassene. Hvis man er sliten eller må vente lenge er det utrolig kjipt å gå rundt hele tiden. Dette slipper du å tenke på dersom du reiser med f. eks business eller first class. 


Flyturen fra Oslo til Bangkok tok ca 11 timer. Vi hadde en behagelig reise bort og merket ikke at hele 11 timer forsvant i lufta. Gode og romslige seter satt vi i og ble servert meget god mat. Alexander og jeg valgte å sitte i midten fordi da fikk vi sitte ved siden av hverandre. Dersom du ønsker å sitte ved et vindu, sitter du alene. Greit ikke sant? Som du ser på bildene nedenfor hadde vi god plass og dersom vi ble leie av hverandre kunne vi dra frem en skillevegg. Ha ha.

Hva er fordelen med å bestille business eller first class? Jo, man får blant annet seter som kan bli om til senger, du får både pute og dyne, servert uendelig med drikke og snacks, spise god og skikkelige retter, toalettveske med det nødvendige og blant annet privat toalett som ikke hele flyet bruker. 
Setene kan justeres så si hvordan du ønsker å ha det. Ønsker du å ligge litt lavt eller ha beina høyt er dette fullt mulig. Se for deg at du bytter ut et standard flysete med en godstol og i tillegg kan gjøres om til en seng. DER har du setene vi satt i.


I toalettvesken fikk du tannkost, tannkrem, body lotion, lepsyl, sokker, kam, munnskyll, ørepropper og slik du tar på foran øynene slik at alt skal bli mørkt. (kommer ikke på hva det heter lol). Genialt å få alt dette når flyturen er så lang. Da slipper man å pakke dette i håndbagasjen og slipper å passe på alt når man skal igjennom sikkerhetskontrollene. 

En liten velkomstrett ble servert da vi hadde lettet. To smakfulle kyllingspyd med salat og valgfri drikke. 

 Alexander og jeg var meget imponert over maten vi fikk servert hos Thai Airways  Nå vet jeg ikke hva økonomi fikk, men slik så vertfall vår meny ut: 

SERVERING NR 1: 
Forrett: Stekt asparges med fisk, ulike sorter brød med smør og deilig salat med dressing.

Middag: Vi kunne velge mellom hele fire ulike retter til middagen. Alexander og jeg valgte kylling i rød curry saus med thai holm mali ris og grønnsaker. Utrolig godt! Det var faktisk så godt at vi bestilte det samme på en restaurant på Koh Samui et par dager etterpå. Er du ikke glad i kylling? Da kan du blant annet ta kokt laks med potetstappe, entrecote med potetbåter.

Dessert: Blåbærkake med vaniljeis. Du kan også få servert et lite fruktfat utenom. 

SERVERING NR 2:
Forrett: Ferske opphakkede frukt med vanilje yoghurt. Samt også kaffe, te etc. 

Frokost: eggerøre med bacon, ulike typer brød, spinat, tomater og sopp. Dersom du ikke ønsket dette kunne du velge blant annet frokostblanding, omelett, smørbrød med kalkun, salami og ost. 

Dessert/snacks: jordbær og appelsin smoothie, ulike typer ost og kjeks eller nøttemiks. 


 Etter 11 behagelige timer i lufta var det kun et stopp igjen. Rett av flyet og rett på neste. Turen gikk nå til øya Koh Samui i et søt lite fly som hadde tidenes blideste om bord. Det tok ikke mer en 45 min før vi hadde landet og ble deretter hentet i små busser som kjørte oss 500m bort til flyplassen. Her kom man rett til bagasjen og det var det. Da ble det neste å finne seg en taxi og komme seg til hotellet. :) Flyplassen er utrolig liten så her finner man alt man leter etter med en gang. Taxiene er rett utenfor og det samme gjelder minibank. 


Flyplassen på Koh Samui må være en av verdens minste og søteste. Kan ikke beskrives, må oppleves! Nedenfor ser du bilde av rullebåndet. Altså, ikke den største du har sett? :) 


Håper du likte bildene og ble litt klokere på hvordan du kan reise til Thailand. :) Har du spørsmål eller er det noe du lurer på? Gjerne legg igjen en kommentar her i innlegget så svarer jeg deg så fort jeg kan. Minner også om at dersom du følger meg på INSTAGRAM (@WIDVEY) kan du se enda flere bilder fra turen vår. Hvis ikke, følg med på bloggen! Jeg har tatt over 6000 bilder så innlegg om Thailand skal dere bli mettet på. :) 

Ha en fin dag! 
Blogglistenhits

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign