Pages

4/14/16

Shopping i Gdansk


Er du glad i shopping og liker å gjøre gode kjøp? Kunne du tenke deg å besøke en outlet som faktisk har godt utvalg? Da er dette byen for deg. I Gdansk finner du en rekke flotte kjøpesentre, og en outlet med godt utvalg av merkevarer. Kristine og jeg anbefaler shoppingen her på det varmeste. Vi satte oss i leiebilen vår og brukte nesten en dag på å besøke de ulike shoppingsentrene. Det var utrolig kjekt og morsomt. Kristine handlet seg mye fint, og jeg kom hjem med to par flotte skinnsko til samboeren min. Skinnvarer som sko, vesker, hansker og jakker er utrolig rimelig i Polen. Utvalget er stort, bade i vanlig skinn og semsket. Det er masse flotte produkter, bade til barn, dame og herre. Her kan du gjøre “kanon kupp” rett og slett.


GALERIA BALTYCKA
I Gdansk er det et par kjøpesentre som har godt utvalg. Et av dem er Galeria Baltycka som er det mest kjente kjøpesenteret i området. Her finner du 200 ulike butikker som tilbyr alt i fra klær, sko, vesker, hår og sminkeprodukter, interiør og elektroniske duppeditter. Du finner blant annet de store kjente butikkene som Zara, H&M, Bershka, Pull & Bear, Zara Home, Crocs, Tommy Hilfiger og The Body Shop på senteret. Utvalget kan ikke sammenlignes med London og New York men du skal være kresen dersom du IKKE finner deg noe. :) 

Har du tenkt å shoppe en stund finnes det en rekke ulike cafeer, restauranter og fastfood kjeder som tilbyr mat. De fleste tilbyr også sitteplasser. 

For å komme deg til Galeria Baltycka kan du enten kjøre bort selv som tar ca 10 minutter, ta taxi, buss, trikk eller toget. Dersom du ønsker å ta toget (SKM tog) bort til senteret må du gå av på "Gdansk Wrzeszcz". Ønsker du å reise med trikk kan du gå av på enten 6, 11 eller 12. 

RIVIERA
Syns du ikke Galeria Baltycka hadde godt nok utvalg bør du absolutt ta turen til det aller største kjøpesenteret Riviera. Det har over 250 butikker som blant annet Massimo Dutti, Zara på 2 etasjer, H&M, H&M Home, Mango, Vans, Adidas, Nike Town, Puma, Vagabond, Pull & Bear, Bershka og The Office. Du finner også en rekke polske butikker som selger vanvittig billige sko, vesker og ytterjakker. Vi besøkte Riviera siste dagen og hadde ikke mer enn to timer på oss til å sjekke ut senteret. Dette var alt for lite og vi kunne ønske vi hadde mye mer tid fordi utvalget var så bra. 
Kristine kjøpte seg et par Adidas sko her, og de var hele 400kr (!!) rimeligere enn i Norge. Og det liker vi å høre, ikke sant? Ingenting er kjekkere enn når vi kan gjøre gode kjøp og spare litt penger. ;)

For å komme deg til Riviera kan du enten kjøre bort selv som tar ca 30 minutter, ta taxi, buss eller toget. Dersom du ønsker å ta toget (SKM tog) bort til senteret må du gå av på "Gdynia Wzgorze Sw. Maksymiliana". Er dessverre usikker på om du kan ta trikken hit. :) Dersom dere har leiebil slik som vi hadde, finner du addressen til Riviera på GPS'en. PS! Riviera ligger i Gdynia og ikke Gdansk :)

Her er Adidas skona Kristine kjøpte så billig på Riviera. :) Å JA de er ekte. 

Her har du knoll og tott klar for kjøretur til Fashion House Outlet og Riviera. :) 

FASHION HOUSE OUTLET
Jeg anbefaler et besøk på "Fashion House Outlet" dersom du er ute etter ordentlige “røverkjøp”. Det ligger ca 30 min med bil fra Gdansk. Her får du mellom 30-70% avslag på merkevarer som Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Puma, Lee, Levis og Asics. Både Kristine og jeg kjøpte en kjempekul Adidaskjole til ca 200kr. 

På Adidasbutikken hadde de et enormt utvalg av fjorårets fotballsko, joggesko, treningsklær, bagger og barneklær. Dersom du er opptatt av mote og skomodeller kunne du få tak i Adidas Boost sko for under 1000-lappen. Hjemme koster de rundt 1600kr hvis jeg ikke tar feil. :) Godt kjøp med andre ord. Jeg hadde utrolig lyst til å kjøpe et par til Alexander og meg men var uheldig med størrelsene. De var selvsagt utsolgt. Typisk! 

På Nike Town var det likt som på Adidas butikken. Mye kult, rimelig og godt utvalg. Her fant du flere ulike farger og mønstre av Nike modellen Air Max. Hadde jeg hatt god nok plass i kofferten hadde jeg nok kjøpt en del treningsklær her. :) 

SENTRUM SHOPPING 
Har du lyst å ta med hjem et lite minne om noe som er typisk for Gdansk-området? Hva med et håndlaget smykke I sølv og rav? Du finner mengder av ringer, armband, smykker og ørepynt I de små butikkene I gamlebyen I Gdansk og langs strandpromenaden I Sopot. – Og du behøver ikke å bruke en liten formue, det finnes smykker I alle prisklasser, avhengig av hvor mye rav og sølv som er brukt til å lage gjenstanden. Det finnes også mye fint håndarbeid å få kjøpt her. 


Blogglistenhits

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign