Pages

4/18/16

Mine beste mattips i Gdansk


Hvem er glad i mat? Det er i hvert fall jeg! Noe av det kjekkeste ved å reise rundt i verden er å kose seg på restaurant og ulike caféer. Er du ikke enig? Da Kristine og jeg var i Gdansk prøvde vi litt av hvert. Det som alltid er et must når man besøker en ny plass, er å gå ut for å spise og få opplevd noe nytt. Vi ble enige om å gå og spise på en verdenskjent kjede, en lokal, billig restaurant, og en som ble anbefalt av f. eks lokale som jobbet på hotellet. Les om mine tips til hvor du bør spise, og se bilder fra vår matopplevelse. :) 


HARD ROCK CAFE
Ja, vi måtte selvsagt teste ut den verdenskjente kjeden Hard Rock Cafe. Menyene er like over hele verden, men stemningen er ulik fra sted til sted. :) Det er alltid gøy å ramse opp alle stedene du har vært på Hard Rock. Jeg vet at mange synes det er stas å spise her, og at man følger seg trygg når man går hit, fordi man vet hva man får. Stemmer ikke dette? :) Menyen består av hamburgere, biff, ribbe, vinger og ulike drikkevarer som f. eks cocktails, øl og brus. Skikkelig amerikansk rett og slett. Man får også tak i salat, ulike kyllingretter, pizza og pastaretter, men utvalget her er ikke stort. Kristine bestilte seg en polsk øl og entrecote med grønnsaker og potetstappe. Jeg bestilte pasta med kyllingbiter. Utrolig godt fordi de hadde smeltet ost over, og så fikk jeg hvitløks-baguetter ved siden av. :)  Maten vi fikk var selvsagt god, men prisen var lik slik som den er i f. eks London, København og i Oslo. Etter å ha hørt at Polen tilbyr god mat til en rimelig pris, stemmer altså ikke dette helt på Hard Rock Cafe. :)

Servicen var også normal. Fikk bord relativt kjapt, mye folk, men maten kom ikke for sent. Litt for høy musikk, men det bør man nesten forvente når man er på en rocke-restaurant? ;) Eller?


UTELIV & BAR
Nå skal det sies at jeg ikke drikker alkohol, men i følge reisefølget mitt, Kristine, er polsk øl veldig godt. Hun fikk smakt på et par ulike merker og syntes alle var god på smak. Dersom du ønsker å reise ned til Gdansk for å feste, kose deg på en pub og to, eller teste ut utelivet en kveld er stedene jeg nevner nedenfor noe du bør sjekke ut. Jeg har ikke testet dem ut selv, men fikk anbefalinger av de lokale som jobbet på hotellet. 

"FEST I LUKSUS": Dersom du er gira på å teste ut noe nytt, og ønsker å få et minne for livet, bør du i følge de lokale teste ut roof-top baren på Hilton Hotell. Baren heter High 5 og tilbyr alt av ulike drinker, øl, vin og cocktails. Jeg har lest om baren på nettet, og det skal det være mye rimeligere her enn det er å gå ut i Norge. 

"HJEMMEBRYGGET ØL": Er du glad i øl? Da bør du absolutt teste ut Amsterdam Bar Beer & Bagel. Her er det hjemmebrygget øl i alle varianter, og i tillegg kan du få servert mat. I følge plakatene utenfor tilbr de hele 180 ulike flasker øl! Sykt, ikke sant? Altså, er du glad i øl og bare elsker å smake noe nytt, er dette baren for deg. I tillegg har de en egen avdeling der du kan se ulike fotballkamper. En skikkelig guttepub, rett og slett. ;) 

"LAID BACK": Dersom du ikke er gira på trance, pop eller techno, men bare ønsker å chille med rolig musikk mens du er ute og har noe godt i glasset, bør du sjekke ut Buddah Lounge. Navnet sier kanskje litt. Her finner du et bohem inspirert, varmt interiør som får deg til å slappe av. Du kan velge mellom cocktails, øl, vin og mat, mens du nyter rolig musikk. Det sies at atmosfæren på Buddah Lounge absolutt er verdt å få med seg.


 GOLDWASSER
 Dersom du vil ha et godt minne fra matopplevelsen din i Gdansk, bør du ta turen innom Goldwasser.

Dette ble definitivt et av våre favorittsteder, og et av de beste stedene å besøke dersom det er første gang du er i Gdansk. Den stemningsfulle restauranten som ligger ved elvebredden, tilbyr retter som f. eks and, fersk fisk, biff og deilig hjemmelaget pierogi og brød sammen med lokalprodusert øl. Goldwasser tilbyr flerspråklig service, og gir deg muligheten til å slappe av i et klassisk Gdansk interiør med mørke vegger og burgunderfargede møbler med gulldetaljer. På en fin dag eller kveld, er det fullt mulig å få servering utendørs også.

Kristine og jeg bestilte biff med deilig tilbehør. Biffen hadde til og med ekte gullstøv drysset over seg! Stilig, ikke sant? Kristine bestilte også en drikk som hadde gulldryss i seg. Se bildene nedenfor. :) Må bare beklage for dårlige bilder av maten, men jeg glemte dessverre kameraet igjen på hotellet.. urutinert.


CAFÉ I SENTRUM
Det finnes mange ulike små caféer i sentrum. Vi var på et lite bakeri hvor en fikk kjøpt så si alt av bakst, søte cookies, kaker og boller som var formet som figurer. Vi reiste jo ned nå i påsken, så jeg kjøpte meg en bolle som var formet som en søt påskehare. :) Den var helt ok på smak. 

Liker du å gå på Café? Da bør du sjekke ut disse: 
DRUKARNIA: Hvis du er glad i gulrotkake, bør du absolutt ta turen hit! Denne cafeen skal i følge de ansatte på hotellet ha verdens beste gulrotkake. Den ligger i Mariacka street like etter torget i Gdansk. Moderne og industrielt interiør og design. 

CAFE KAMIENICA: Enda en fantastisk cafe du absolutt bør besøke når du er i området Mariacka som ligger i sentrum. En Cafe som kjører boho interiør på to plan. Utenom de stilige tregulvene, kule dekoren og stilen, tilbyr Cafe Kamienica Gdansk's største og beste terrasse. Perfekt hvis du reiser hit når det er litt varmere i været. Det sies at dette er det mest stemningsfulle stedet for en kaffe eller en øl. Vi var dessverre uheldige da vi skulle hit. Det var helligdager, og cafeen hadde stengt. 

RETRO CAFE: I skyggen av St. Mary's Basilica finner du denne superkule cafeen som har tema hippies, retro og vintage. Her er det gammeldagse møbler, store gode stoler, gamle bilder på veggene og alle ansatte har retrostilen på plass. Her får du kjøpt alt i fra supersunne smoothies, kaffe, ulike sorter te og deilige kaker. Det sies at her får du tak i Gdansk's beste ostekake. Alt er hjemmelaget, og det er kun brukt økologiske ingredienser. Nok en gang var vi uheldige med åpningstidene, og at vi reiste ned når det var helligdager. Vi fikk are kikket inn, men det så utrolig koselig ut. :) Reiser jeg til Gdansk igjen, skal jeg definitivt innom her. 


BILLIGE OG GODE RESTAURANTER
Ja, som du sikkert har lest ovenfor, er ikke Hard Rock Cafe eller Goldwasser de billigste restaurantene, men det finnes selvsagt andre steder som har utrolig god mat og koster bare halvparten. Kristine og jeg gikk inn på en polsk-italiensk restaurant som ligger like innenfor sentrum i Gdansk. Koselig sted som serverer så si alt av type standard mat som pizza, pasta, hamburgere, kylling, ulike salater og ulike desserter. Vi bestilte hver vår stor pizza, to øl, to iste, en kaffe, hver vår dessert, og måtte ikke ut med mer enn 250kr totalt. DET er rimelig det. Vi ble helt paffe da vi skulle betale. Det endte med en komisk kveld der vi tipset dem like mye som alt kostet.. Ha ha :) Stedet heter "Italian" og ligger som sagt til høyre med en gang du kommer inn på torget. Hilton Hotell ligger rett over gata. De fleste restaurantene som ligger overfor Hilton Hotell er rimelige, og tilbyr retter for alle og en hver. Her finner du blant annet en fotball restaurant og flere amerikansk baserte restauranter. 

Pizzaen vår var magisk, og kan egentlig ikke beskrives. Den var utrolig god på smak. Jeg hadde skinke, pepperoni, sjampinjong, tomat og jalapenos. Dersom du tar turen hit, - bestill denne! 


HOTELLMAT
 Har du det travelt, eller ikke orker å gå ut for å spise, tilbyr de fleste hotellene matservering. Vi bodde på Puro Hotel, og det overgikk alle forventinger, både når det kommer til hotellrom, service og mat. Du kan lese mer om hotellopplevelsen vår ved å KLIKKE HER. På Puro var det en fin og stilfull restaurant i første etasje like ved resepsjonen. Her hadde de en fin liten meny som inneholdt blant annet salat, pasta, kylling og fiskeretter. Du kunne også bestille ulike supper. 

Vi hadde vært og shoppet hele dagen og skulle på spa om ca 1t. Vi orket ikke å gå ut, hadde ikke lyst til å risikere og kommme for sent til massasjen. Da vi fikk menyen var det mat som ikke fristet så voldsomt med tanke på at vi ikke var "middag sultne", så vi spurte servitøren om det gikk an å bestille noe standard lunsj som f. eks sandwich, chips eller påsmurte rundstykker. Dette var åpenlyst ikke noe problem, og vi fikk servert akkurat det vi ønsket. Ønsket var hver vår toast med chips. :) Enkelt og greit! Ha ha. Perfekt spa-mat ikke sant?


 Nå håper jeg du har blitt litt klokere på hvor du ønsker å spise og hva du vil oppleve når du er i Polen. Husk at du kan lese om mine shoppingtips, ulike attraksjoner, Puro Hotell og min opplevelse her på bloggen. :) Dersom du velger "Wanderlust" øverst på bloggen finner du alle mine tips og kan lese om mine forskjellige reiser. Har du et ønske eller tips til hva jeg bør blogge om? Legg gjerne igjen en kommentar her på bloggen,  eller send meg en mail Amwidvey@hotmail.com :)

Husk å følge meg og Reiseportalen goTO på Instagram. 
@Widvey & @Reiseportalen_goto


Blogglistenhits

1 comment:

  1. Anonymous24 May, 2016

    If you visit Gdansk, try fresh food in Szafarnia 10. There is a delicious Polish cuisine .

    ReplyDelete

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign