Pages

3/13/16

Dagens fototips: Hvordan ta bilder i svart/hvit


Lær hvordan du fotograferer i Svart /Hvit før du legger dem i redigeringsprogrammet ditt. 

Mange ønsker å kunne ta bildene slik de skal være uten å måtte redigere dem. De fleste speilreflekskameraene nå tilbyr deg å ta bildene i svart/hvit. Spørsmålet er hvordan? :) Det skal jeg fortelle deg! Det er ikke vanskelig i det hele tatt, men egentlig veldig enkelt. Det handler bare om å vite hvor du skal trykke og hvilke innstillinger du må endre på i kameraet ditt. Nedenfor ser du to bilder av Lilli som jeg har tatt med kameraet mitt UTEN å redigere dem. Bildene er tatt med mitt Nikon Df kamera. 

Bilde 1: Tatt med effekten Monochrome 
Innstillinger: ISO200 - lukker 1/80 - blender f/1.8

Bilde 2: Tatt uten effekter.
Innstillinger: ISO200 - lukker 1/80 - blender f/1.8

Innstillinger Nikon:
For meg er det lettere å forklare hvordan du kan ta bilder i svart/hvit på et Nikon kamera. Dette er fordi jeg bruker jo Nikon selv både på jobb og fritid. Hvis du ønsker å finne ut om du kan fotografere i svart/hvit i kameraet ditt, velger du symbolet som ser ut som et kamera i menyen din, deretter må du lete etter "Still inn Picture Control/Set Picture Control". Nå får du opp flere effekter du kan velge mellom. Du skal velge Monokrom/Monochrome. Da er alt ferdig. :) Finner du ikke Picture Control i kameraet ditt? Da kan det hende at kamera modellen din ikke tilbyr de ulike effektene. Søk på kamera modellen din på Google og deretter Picture Style settings. Har du fremdeles bruksanvisningen din til kameraet kan du også finne det ut her.  Nedenfor ser du et bilde av hvordan sånn ca det skal se ut:

 Innstillinger for Canon: 
Det varierer veldig i Canon kameraene, men du finner farge effektene under "PICTURE STYLE".
Finner du ikke Picture Style kan det godt hende at du ikke kan ta bilder i Svart/hvit (Monochrome). Er du usikker? Søk på kamera modellen din på Google og deretter Picture Style settings. Har du fremdeles bruksanvisningen din til kameraet kan du også finne det ut her.  Nedenfor ser du et bilde av hvordan sånn ca det skal se ut:

 Tatt med Nikon Df: 

 Lærte du noe nytt? :) Har du noen ønsker eller tips til hvilke fototips jeg skal komme med neste søndag? Gjerne legg igjen en kommentar dersom du har ønsker, tips eller forslag. :) 

Blogglistenhits

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign