Pages

1/13/16

Sigma ART 50mm f/1.4

Se hva jeg kjøpte meg i går! Et nytt 50mm objektiv. For dere som har lest bloggen lenge å har vært følger av Facebook siden min, vet dere at dette er ikke det første 50mm objektivet jeg kjøper. Hehe.. Jeg har jo et meget bra 50mm objektiv fra Carl Zeiss, men det er kun manuell fokus på det. I det siste har jeg savnet et objektiv med en 50mm brennvidde der jeg kan velge mellom manuell eller autofokus. Jeg har to 50mm objektiv fra Nikon, men har aldri vært helt fornøyd med skarpheten den gir. I tillegg syns jeg autofokusen ikke er så bra. Endelig har jeg funnet et objektiv som har samme skarphet som Carl Zeiss objektivet mitt men og ett med god autofokus!

Det er et nytt kvalitetsobjektivet mitt er fra Sigma som er værbestandig, egnet for fullformat og APS-C, vibrasjonskompensasjon (bildestabilisator), er lydløst og har svært rask autofokus og utrolig fokusavstand. Bare positive ting spør du meg.

Jeg kan vedde på at jeg kommer til å ha det på kameraet nesten hele tiden, og det har også får bli med meg på en fotojobb hvor jeg skal fotograferte mennesker i ulike miljøer. Neste gang Alexander og jeg skal ta bilder sammen skal jeg definitivt bruke denne linsen. Nedenfor ser du bilder som er tatt med objektivet og et Nikon D800 kamera.

Her har jeg brukt autofokus og blender f/1.4 på alle bildene.


Min mening om objektivet
Det er merkbart at Sigma sine ART objektiver er kvalitet. Min første reaksjon var at det var et mye større større, massivt objektiv og veide mer enn jeg trodde. God byggekvalitet med andre ord! :)

Brennvidden er stor. Du får mye med i bildet, men likevel kan du velge å ikke få det. Haha :) Jeg føler at min 24mm og 35mm var litt for mye noen ganger mens 85mm var alt for nære. Jeg bare elsker 50mm å syns objektivet skaper den perfekte lengden.

Blenderåpningen får du helt opp til 1.4, som er nydelig på denne brennvidden. Uskarpheten objektivet gir, er en veldig glatt og myk bakgrunn så bildene føles så reine, avslappende og rolige. Dette er noe jeg elsker.

Skarpheten er veldig bra og jeg kan nesten ikke se forskjellen på Carl Zeiss og Sigma sin 50mm.

Objektivet finnes til både Canon & Nikon.


Blogglistenhits

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign