Pages

1/14/16

Shopping i New York


Da er det på tide å skrive litt mer om turen Alexander og jeg hadde til New York i fjor. Mange har spurt hva vi gjorde der, hvor vi spiste og hvor vi shoppet. Du har sikker lest en rekke artikler allerede hvor du bør dra og hvor du finner det beste utvalget. Jeg skal prøve så godt jeg kan å beskrive, forklare og fortelle om min opplevelse og mine beste shoppingtips.

Før vi reiste ned leste jeg flere artikler som beskrev byen som et av verdens beste shoppingsteder. Etter min mening er dette helt feil. Jeg har vært i London nesten 20(!) ganger, og forventet et mye bedre og spennende utvalg av butikker, restauranter og sentre i New York. Det var det altså ikke. Du tenker kanskje at jeg er negativ? Ja, kanskje men når du ikke er interessert i å handle merkevarer som Chanel, Louis Vuitton, Gucci og Prada så er det ikke så mye spennende lengre. Prisene på produktene (klær, sko, vesker, tilbehør) er selvsagt mye billigere enn i Norge, men akkurat nå er dollaren så høy at du sparer dessverre ikke så mye som du skulle ønske. Er du lik Alexander og meg, og ikke bryr deg om de dyre merkevarene finnes det utallige H&M butikker, Forever 21, et par små TopShop butikker, Urban Outfitters butikker, Victorias Secret og Levis. Her kan du finne deg en del dersom du liker det som er på moten. 
Jeg hadde spart spenne-penger i over 3 mnd til turen vår, men kom hjem med mer enn 2/3 igjen. Jeg kan ramse opp alt jeg kjøpte meg, og kommer ikke til å bikke 10 fingre. Når jeg er i London kan jeg fylle opp to tomme kofferter på en helg. Det sier vel kanskje litt? :) Her sier Alexander seg enig. (samboeren min).

Jeg kan prøve å ta bilder av klærna jeg kjøpte meg der nede i helgen. :)

Slik som Aftenposten beskriver New York «Selv den som er allergisk mot shopping, vil vanskelig klare å motstå de mange fristelsene» stemmer altså ikke i følge vår mening. 

MEN - la oss ikke snakke mer om vår mening ang shopping utvalget, la oss snakke om de gatene du bør besøke. :) 


Hvor bør du gå for å handle? New York er stort, å har alt for mange gater du kan gå i. Heldigvis er byen veldig lik London på dette området, og det er at de begge har et par kjente gater som har de fleste butikkene. 

5th Avenue
Den mest kjente shoppinggaten blant turister er 5th Avenue. Her finnes velkjente merker, departmentstores/kjøpesenter med åpne lokaler og designerbutikker. Det sies at denne gaten er New Yorks mest berømte handlegate. Butikkene her varierer i alle mulige prisklasser. Her finner du butikker som f. eks Gucci, Fendi, Prada, Zara, H&M, Levis, Victorias Secret, Armani, Forever 21, Urban Outfitters, Topshop, bokbutikker, Starbucks og et par andre dilldall butikker. Hvis jeg skal sammenligne denne gaten med noen andre, må det være Oxford Circus i London. Rette gater med butikker på hver sin side. 

Soho, Broadway Street
Dette må vell bli vår favoritt gate. Den er så si veldig lik 5th Avenue, bare litt mer ungdommelig hvis man kan si det på den måten. :) Soho er krydret med de mest populære kjedene langs hovedgaten som er Broadway Street. Her finner du Bloomingdales som er akkurat som et minikjøpesenter. Har du vært i London kan det minne om en mini Selfridges. Ønsker du å shoppe og ta deg en kopp kaffe etterpå, er dette gaten du besøker. Her har du gaten som tilbyr flest cafeer, restauranter og butikker. Du finner de samme butikkene som er i 5th Avenue, bare her finner du også blant annet Adidas, Nike, American Eagle, Foot Locker, Aldo, Ralph Lauren og en god del superbillige ukjente amerikanske merker. Hvis du er aktiv på Instagram og digger stilen som ofte blir kalt for «Kim Kardashian look» - det vil si stramme skjørt som er høye på livet, crop topper, bomber jackets og diverse klær i camel, sand og khaki farger er dette gaten for deg. Jeg kjøpte meg en burgunder trenchcoat (lignende de som Bik Bok selger) for kun 39 dollar. DET er billig det. Hehe :) 

I Soho er det også mulig å bevege seg utenfor hovedgata til de store kjedebutikkene. Smågatene ved siden av er pepret med sjarmerende boutiques, spesielt hvis du går ned til Prince Street. (Bruk google maps dersom du ikke finner frem. Super enkelt!) 

Ikke en gate, men et senter
Du har kanskje lest og hørt mye om kjeden Macys? Ja, det har vi også. Macys er bra, men over hode ikke så fantastisk som alle skal ha det til. Vi måtte le etter vi hadde vært der fordi vi var så skuffet over utvalget. Ja, kanskje vi var der på en dårlig tid, men igjen var det kun dyre merkevarer noe som vi ikke ønsket å bruke penger på. Det var også alt for mye folk å vi sto i nesten 30 min i kø da vi skulle handle to lommebøker. Igjen til dere som har vært i London - se for dere en hektisk dag på Primark. Ha ha, bedre kan jeg ikke beskrive det. For dere som ønsker å handle merkevarer er Macys er det rimeligste av alle varehusene, og best av alt; her er det stort sett alltid salg. Du finner blant annet Ralph Lauren og Michael Kors til langt bedre priser enn andre steder, og Macys byr på ekstra prosenter i helgene. Vi fikk blant annet 25% avslag da vi handlet der. 

Times Square 
Vær forberedt på mye folk. gjentar - mye folk. Her kommer absolutt alle for å ta bilder å for å dokumentere at de har vært her. Er du smart går du langs bygningene på sidene. Da slipper du en del mennesker som står i veien. Her finner du blant annet en kjempestor H&M butikk på hele 5 etasjer, Forever 21, Levis, American Eagle, Hard Rock Cafe, Burger King, Aldo og FootLocker. 


Skal du til New York bør du ikke bli skuffet over det jeg skriver her, men jeg syns det er på tide at noen skriver om hvordan det faktisk er å ikke bare skryter byen opp i sky fordi den er verdenskjent. Har du vært i London å tenker at New York må være 10 ganger bedre, tar du dessverre feil. Du finner ikke butikker som Primark, River Island, Berska, Pull & Bear og lignende. Blant annet er Niketown i New York like stor som den ene etasjen i London. I London er Niketown hele 5 etasjer. Tips: finner du Nikesko på nett, kjøp dem fordi du kommer ikke til å få tak i dem her.
New York er selvsagt en ting du bør ha på bucket listen din, men ikke dersom du reiser kun for å shoppe. Bruk pengene dine på å ta helikopter over byen, besøk «top of the rock» på Rockefeller Center, stå på skøyter ved 5th Avenue, ta deg en spasertur i Central Park og kjøp billetter til forskjellige komedieshow og standup shows. Går du til Times Square blir du garantert spurt om du ønsker å kjøpe. Si JA å få et minne for livet. :) En ting du absolutt IKKE bør gjøre er å betale for å sitte på hest med kjerre. Dette er dyreplageri til de grader, og hestene blir ofte dopet for å ikke reagere på trafikk. Hvis du ikke tror meg kan du sjekke ut flere dokumentarer om dette på nettet eller lese flere artikler på Peta.com. #krysserfingreneforatdudropperdette

Helt til slutt vil jeg bare si at jeg håper dette hjelper deg til å bli klokere på shoppingen i storbyen å at du kommer til å få det kjempe kjekt. Husk at jeg allerede har laget innlegg om Rockefeller Center, Central Park og om helikopterturen Alexander og jeg hadde. :) 


Blogglistenhits

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign