Pages

1/15/16

Dubai - byen alle bør besøkeVinteren er her, det er kaldt og jeg ligger å drømmer om varmere strøk. Da er det på tide å friste litt med en destinasjon som tilbyr en mye varmere og mer eksotisk årstid enn hos oss her hjemme. 
I fjor sommer var jeg lysten på å oppleve noe nytt, og valgte derfor å bestille tur til Dubai alene. Jeg bestilte fly og hotell, og billetter til forskjellige attraksjoner som f. eks ørkensafari og Burj Khalifa tur via reiseselskapet Reiseportalen goTO. De har nemlig turer til Dubai! Kult ikke sant? Jeg synes det er utrolig kjekt at du kan reise fra Helganes så si direkte til slike destinasjoner. Etter min mening er dette kjempepositivt for Haugalandet. 

Jeg bestilte tur for 5 dager og booket hotellrom på Shangri-La Hotel i Dubai. På forhånd gruet jeg meg litt til selve reisen, fordi det var så mange som sa at reisen var så lang. Jeg kan bekrefte her og nå at det var den ikke! Flyet gikk fra Haugesund til Oslo, og deretter fra Oslo direkte til Dubai. Turen via Oslo til Dubai tok litt over 6t. Personlig synes jeg ikke dette er langt i det hele tatt, - det tar jo faktisk ca 5t til Gran Canaria. Du reiser med et mye større fly, du har bedre flyseter, god mat og ikke minst, bedre service. 

Jeg reiste med flyselskapet «Emirates». Det er ikke bare et av verdens største, men sikkert også et av verdens beste. Jeg har sjelden opplevd lignende service på et fly. Her fikk du servert lunsj, middag og dessert under reisen. Du kunne velge mellom diverse sandwicher til lunsj, laks eller kylling med nydelig tilbehør til middag og gulrotkake eller pudding til dessert. Selv valgte jeg laks til middag, og det smakte utrolig godt. Jeg hadde kjempestor plass til både beina og håndbagasje. Det var også en liten TV-skjerm foran meg slik at jeg kunne se på film, forskjellige kanaler, musikkvideoer, radio, livesending av flyvningen osv. Jeg gir 10/10 poeng til Emirates flyselskap. :)Det var to spørsmål som alltid dukket opp når jeg fortalte andre om reisen min. Det første var:
1. Skal du være der under Ramadan? Er ikke dette farlig?
2. Skal du reise ned alene? Du som er jente? Er ikke dette livsfarlig?

Da jeg reiste ned til Dubai var ramadan akkurat startet. Ramadan er navnet på den niende måneden i den islamske kalenderen, og er den muslimske fastemåneden. De religiøse skal ikke innta mat eller væske fra solen står opp til den går ned. Før var det ikke kjekt for turister å være i en del muslimske land under Ramadan, fordi de ikke fikk tilgang til mat og væske som normalt. Heldigvis for oss turister er det ikke slik i Dubai lengre. Jeg som turist hadde tilgang til all mat og kunne spise og drikke når jeg ville. Det eneste jeg måtte være obs på, var å unngå spising og drikking offentlig foran moskeer. Etter min mening sier dette seg selv.  Det er viktig å ta hensyn til andre lands lover, skikker og tro. -Viktig å alltid vise respekt for andre, uansett hvor man reiser i verden. 

Svaret på spørsmål nr. 2 er et stort NEI. Det er ikke farlig å reise ned alene som jente til Dubai. Nesten 70% av innbyggerne i Dubai er utenlandske, og de tar utrolig godt vare på alle turister, uansett hvilket kjønn du har. Jeg forstår godt at flere var bekymret, for det var jeg selv også. Etter å ha lest en rekke artikler på nett, i bøker og aviser, var jeg skeptisk til reisen. Alle land og byer oppgraderer seg, og Dubai er en av dem. Jeg har aldri vært i et land der du blir tatt så godt i mot, fått så god service og møtt så mange smilende ansikter. Alle var imøtekommende og viste en fantastisk gjestfrihet. Det er absolutt ingen grunn til å bekymre seg, heller ikke når du reiser som singel jente.  
Du har kanskje også lest og hørt at man må være tildekket fra morgen til kveld, men dette er heller ikke noe du trenger å bekymre deg over. Selv hadde jeg kun lange kjoler, langermede topper og fotside skjørt. Jeg tror faktisk det var flere av dem som gikk i shorts og T-skjorte, enn det var som gikk tildekket. Dette skyldes at det er så mange utenlandske innbyggere og turister her. I Dubai aksepterer de religiøse dette. Er du usikker på om du tørr å gå i korte klær, - ja, da er det ikke verre enn å pakke med seg begge deler. Da er du safe :) Om du vil kan du sende mail til hotellet du skal bo på for å få dette bekreftet.

Det er vanskelig å finne noe negativt med denne storbyen. Jeg reiste til Dubai full av en blanding av forventning, nervøsitet, skeptiske tanker og nysgjerrighet. Hjem reiste jeg med gode minner og flotte tanker om denne storbyen, og jeg fikk allerede lyst til å reise tilbake da jeg var landet i Oslo. Det fantes så utrolig mye kjekt å se, oppleve og ting å gjøre. Jeg møtte flotte mennesker med utstråling og glede. Jeg så nydelig arkitektur og fascinerende landskap. Jeg fikk smakfull, god mat og drikke. Ja, alt var i toppklasse! Byen leverer på sitt beste. Skal jeg trekke fram noe negativt med Dubai, må det være temperaturen. Det var opp mot 45 grader da jeg var der, men det gikk egentlighelt fint. Du fikk gratis vann både på hotellet, i gatene og på kjøpesentrene. I tillegg var det litt vind, så det føltes ikke ut som det var mer enn ca 30 grader.


Ønsker du at jeg skal skrive flere innlegg om Dubai? Svar i kommentarfeltet. :) Jeg kan blogge om shopping, forskjellige attraksjoner, hva du bør se og oppleve, mattips og en stor artikkel om hotellet jeg bodde på. :)


Blogglistenhits

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign