Pages

11/16/14

Jul i London

Nå er det ikke lenge til jul, og hva kan vel være kjekkere enn en
tur til London for å handle julegaver? Du kan reise til London direkte i fra Helganes. Ryanair har nå utrolig billige flybilletter,
og reiseportalen Goto kan hjelpe deg med å planlegge den perfekte juleturen! :) 

Alt du behøver å gjøre, er å sende en mail til post@goto.no :) 

Tips til hva du kan gjøre i London i november og desember: 

1. Winter Wonderland in Hyde Park 
Fra 21 november til 4 januar forvandles Hyde Park til en fantasisk vinterpark hvor du finner
alt fra tivoli og søte boder med goderi, til butikker som selger hjemmelagede ting. 
Perfekt for alle andre, og ikke minst et must om du er på familietur. 
I vinterparken er det også utstilt fantasiske isskulpturer i alle former. De siste årene
har de også laget til en liten isbane for de minste, slik at de kan stå på skøyter. Det er ikke nødvendig å ha med seg skøyter hjemmefra, du kan låne skøyter for et par pund. 
inngang til Vinterparken er gratis, men har du lyst til å ta en tur med noen av karusellene, må du kjøpe enten dagsbillett eller en såkalt «single» billett. 
Kjøper du dagsbillett får du absolutt alt inkludert, blant annet tivoliet, skøytebanen og et vinterhus som heter «Magical Ice Kingdom».  

Bilde er hentet fra Hyde Park's hjemmeside

2. Ice Skating Rinks in London
det er ikke bare i Hyde Park du kan få prøvd ut skøyteferdighetene dine.
Fra november og utover kan du stå på skøyter flere steder i storbyen. Stilig ikke sant? Jeg har alltid hatt lyst 
til å stå på skøyter i London! Du finner skøytebaner ved Hampton Court Palace og ved Somerset House like ved Westfield London. Skøytebanene er gratis for alle. Ønsker du å leie skøyter, er det fullt mulig. Vil du oppleve litt større skøytebaner med masse lys og cafeer, bør du sjekke ut «Natural History Museum Ice rink» som ligger utenfor Natural History Museum. Der koster inngangsbilletten 12 pund per voksen. Her er det også et par boder som selger goderi, hjemmelagte ting og god mat. 
Rett ved London Eye finner du også en stor skøytepark. Parken heter «Eyeskate at the London Eye». Her koster det 10 pund per person. Det er gratis for barn under 12 år. :) 


3. Christmas Markets & shopping i London
I London finner du utrolig mange flotte og sjermerende markeder hvor du kan handle julegaver. Her finner du de mest unike pakkene, du får den flotteste innpakningen, og du får et stort utvalg av alt innen klær, sko, smykker, pynt, leker og andre julegaver. Et julemarked du absolutt bør få med deg, er markedet «Belgravia Christmas Market» i Elizabeth street. Her får du tak i det aller meste, både nytt og gammelt. Markedet er hver søndag fra og med 7 desember. Addresse: Belgravia SW1W 8BX. 

Du har også julemarkeder som blant annet «Christmas Market at national trust: modern hall park» og «Christmas Market at Forty Hall». Begge disse julemarkedene tilbyr det samme som det som ligger i Elizabeth street. 

Har du et lite barnebarn eller en liten nevø/niese du skal gi julegave til? Barneklær er uten moms i England, og det er derfor lett å finne fine små antrekk til en grei pris. Alle de store kjedene som f.eks. Marks & Spencer, Debenhams og House of Fraser har egne barneavdelinger med godt utvalg. Leker kjøper du på Hamley’s, - en av verdens beste leketøysbutikker. Du finner den i Regent street.

Er du ung og ønsker å handle kule, spesielle og unike gaver til vennene dine? Da bør du ta turen til Camden Town. Ta undergrunnen Northern line fra stasjonen som heter Tottenham Court Road. Camden er jo et av mine favorittsteder i London. I Camden setter de opp masse julelys, lager søte boder og du får muligheten til å se en rekke livekonserter. :) Ta turen!

Reiser du på stramt budsjett og har lite penger å bruke på opplevelser?
Gå på vindushopping! De store utstillingsvinduene til Harrods og Selfridges er virkelig fantastiske, - og det beste av alt: Det er helt gratis ;-)
Eller du kan ta deg en tur nedover f.eks. Regent Street og nyte synet av den flotte julegatebelysningen. Det er utrolig stemningsfullt der når det beginner å bli mørkt ute.4. Hogwarts at Christmas at Warner Bros. 
Liker du Harry Potter? Fra 14 november til 1 januar kan du besøke Hogwarts og få en fantastisk julestemning!  
Her får du se hvordan Harry Potter filmene ble laget og hvordan noen av figurene fikk liv. Du kan også studere kostymer og rekvisitter og diverse annet fra filmene. 
Studioet ligger et stykke unna selve sentrum i London. Det går direkte tog fra London Euston til Watford Junction. Togturen tar ca 20 min, og det går shuttle buss fra Watford junction til startstedet for rundturen inne på “Harry Potter –land”. Dersom du er i London et par dager, er det vel verdt å sette av en dag til dette. :) Perfekt for alle aldre og noe du absolutt bør oppleve. 
Inngangsbilletten koster 30 pund pr voksen. 


Bildene er hentet fra Hogwarts hjemmeside

5. Fireworksshow
Er du glad i fyrverkeri? Da bør du absolutt vurdere å feire nyttårsaften i London. 
Byen har et fantastisk fyrverkerishow som absolutt er noe du bør ha med på «what to
see and do» lista! Hvis du ikke ønsker å feire selve nyttårsaften i utlandet, kan du også oppleve flott
fyrverkeri i London hver 5. november. Det er jo for sent for i år, men kanskje
det er noe du kan sette på lista di til neste år? :) Dette showet kalles rett og slett «The bonfire night», og er et av 
Londons største fyrverkerishow.God tur! 


No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign