Pages

8/15/14

What to see in Bremen


Når du er i Bremen bør du absolutt sette av litt tid til å se hva byen kan by på, i tillegg til shopping og god mat. Bremen har mange utrolig flotte bygninger, og en rekke forskjellige statuer/skulpturer. Byen har også en del museer, og mange av museene har gratis entre til de faste utstillingene. Jeg vil absolutt anbefale at du får med deg Schnoor Viertel, Town Hall, Kunsthalle Bremen og St. Peter's Cathedral, - dette er kanskje noen av de mest kjente landemerkene i Bremen. 


TOWN HALL 
På Markedsplassen i Bremen finner du blant annet Town Hall. Her har de forskjellige utstillinger flere ganger i året. Jarle og jeg fikk med oss en utstilling som handlet om 2. verdenskrig. De hadde utstilling av blant annet hvordan barna i Bremen hadde det på skolen, hvordan kvinnene jobbet og hvilken mat som var vanlig å spise. Det var også utstilt et par gamle dokumenter fra Hitler's offiserer. 


ST. PETER'S CATHEDRAL
En vakker katedral som er et godt eksempel på den religiøse arkitekturen. Bygget har eligante linjer og har vanvittig flotte detaljerte skulpturer. I enden av katedralen er det et museum, der du kan se historien bak bygget og se bilder fra gamle dager. Du kan også gå til topps i tårnene. Her bør du ha gode knær, fordi det er hele 200+ trappetrinn. :) Det koster 1 euro per person. Er du glad i flott utsikt, bør du absolutt gjøre dette. 


KUNSTHALLE BREMEN
Denne flotte vindmølla anbefaler jeg alle å få med seg. Den ligger kun 5 minutter fra markedsplassen. Her kan du også slappe av med en kopp kaffe eller middag. Jarle og jeg bestilte oss litt lunsj. Det er også en nydelig park rundt mølla. Ønsker du å ta turen her, bør du vartfall sette av litt tid slik at du får med deg alt. 

Nedenfor er et par bilder av vindmøllen og parken rundt. 


BOTANIKA 
Er du intressert i planter og lignende bør du sjekke ut blomsterparken Botanika. Da vi tok turen, var desverre nesten alle blomstene vistnet eller ikke sprunget ut. De som jobbet her anbefalte å besøke parken på våren og midt i sommern. Parken var heldigvis grønn og flott! :) 

OBS! Ønsker du å besøke Botanika? Pass på å bestill taxi til hjemreisen på forhånd. Jarle og jeg måtte vente og leite etter taxi i over 1t. Skal du ikke ta taxi, bør du sjekke bussrutene før du reiser.

SCHNOOR VIERTEL
Uansett hva du intresserer deg for, bør du absolutt sjekke ut gamlebyen Schnoor Viertel. Her er det utrolig søte smågater og butikkene tilbyr blant annet håndlagte produkter.
No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign