Pages

6/22/14

Bremen, 2014


I dag reiser samboeren min og jeg til Bremen. Jeg gleder meg i hjel! Jeg har aldri vært i Tyskland før, så dette skal bli spennende. 

Vi skal reise via Reiseportralen goTO, og skal flyr fra Helganes. Er det ikke deilig å kunne fly direkte fra Helganes til alle de forskjellige destinasjonene? Det synes i alle fall jeg! :) Bestiller du via reiseportalen goTO kan de hjelpe deg med å finne forskjellige pakker. :) Er du f. eks på jakt etter en billig sydentur, kan goTO hjelpe deg med å finne destinasjon, fly, hotell og transfer fra/til flyplassen. 

Vi skal bo på Radisson Blu Hotel som ligger sentralt i gamlebyen, ikke langt fra rådhusplassen. Hotellet har fire stjerner, og både kostnadsfritt TV og internett. :) Vi skal bare være i Bremen til onsdag, og må derfor utnytte tiden godt, slik at vi får opplevd og sett mest mulig av byen. :) Av de forskjellige attraksjonene som er i Bremen, skal vi blant annet besøke Rådhuset, St. Peters Cathedral, Schnoor, Bymusikantene og Botanika :) Jeg er så utrolig spent på hva mer byen kan tilby. Kom gjerne med tips om det er noe annet som er et must! 

Hvis du ikke ønsker å oppleve de forskjellige attraksjonene i Bremen, eller har vært i byen før, bør du gå inn på Reiseportalen goTO’s hjemmeside. Klikker du på «Ka’ skjer» finner du oversikt over de nærmeste konsertene, teaterstykker, fotballkamper, forskjellige utstillinger og andre begivenheter som f.eks. hesteløp. Klikk på linken for å komme direkte til «Ka’ skjer i Bremen» http://www.bremen-tourism.de/en/events-and-activities-bremen

Her kommer et par tips til hva du bør ha med deg om du skal til Bremen :) 
Du bør ha med deg:
- Lommebok med kontanter: Det er alltid greit å ha noen euro i lommeboka når du kommer til Bremen. Om du skal kjøpe bussbilletter, ta taxi til hotellet eller kjøpe litt mat, er det greit å ha litt kontanter. Dersom de ikke tar kort, må du ofte stå i kø for å ta ut penger i minibanken. :) 

- Pass: Du kommer ikke så langt uten dette! 

- Flybilletter & Hotell informasjon: Jeg har alltid med meg adressen til hotellet jeg skal bo på. Om du vil ta taxi fra flyplassen, er det bare til å gi arket til taxisjåføren så slipper du omveier :) 

- Kart: Dersom du ikke har vært i Bremen før, eller ikke er så godt kjent, anbefaler jeg å ha med seg et kart.  Her finner du ut hvor du skal gå for å komme deg til de forskjellige stedene i byen. :) Om du så skal til hotellet, shoppe eller ut for å spise. Det finnes også en app som heter «EUROPE MAPS» som er veldig grei å bruke. 

- Notatbok: Har dere ikke laget en liste over hva dere ønsker å se? Ta med deg en notatbok, slik at du kan skrive ned hva du ønsker å oppleve, se, shoppe og gjøre. :) Så kan du alltid krysse tingene ut etter at du har sett eller gjort det. 

***

Under har jeg også tatt bilder av et par ting jeg anbefaler å ha med seg hvis du skal reise til Bremen. Har du ikke vært der før, anbefaler jeg å ha med seg en god guidebok slik at du får oversikt over hvor alt ligger, og når åpningstidene er. :) Liker du å ta bilder, anbefaler jeg å søke på kule steder før du reiser, slik at du har adressen når du kommer frem. Et av stedene jeg allerede kan anbefale, er hageparken Botanika. Her ser det bare helt nydelig ut! 

I tillegg ville jeg pakket med meg et par ladere, slik at du får ladet opp batteriet til mobilen, dataen og diverse. :) Det er fort gjort å la det ligge igjen hjemme. Skal du shoppe en del, eller har planer om å komme hjem med noe tungt, ville jeg tatt med meg en håndvekt! :) Da kan du lett sjekke vekta på kofferten selv, og slippe å måtte betale for overvekt når du skal reise hjem. Denne vekta får du kjøpt på Chlas Olson for bare 49kr. Den veier ingenting, og er super enkel å bruke.  Denne vekta er også veldig nøyaktig. 

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign