Pages

5/13/14

Florence & Tuscany, Italy


Firenze & Toscana, Italia
Toscana er en fantastisk region som tilbyr deg flotte byer. Den største byen er Firenze som ligger i den nordlige delen av regionen. Andre viktige byer i Toscana er Pisa, Siena, Cortona, Grosseto og Lucca. Toscana har ca 3.6 millioner innbyggere. Her finner du mange historiske bygningeri byene,  og en rekke idylliske gårder ute på landsbygda. 

Toscanas idylliske landskap er kjent for sine vingårder, olivengårder og andre toskanske åkerland. Markene er rike på blomster og innsekter, som sommerfugler, bier og gresshopper. Over hele områdetet vokser blant annet flotte røde valmuer og kattost langs veikanten. 

Det er Firenze som er regionshovedstaden i Toscana. Byen var også hovedstaden i selve Italia fra 1865 til 1870. Firenze har omkring 400.000 innbyggere, men i sesongen er det langt flere mennesker der på grunn av alle turistene. 
Byen er kjent for fantastisk kunst og arkitektur, noe som du kan se på bildet av den flotte katedralen Santa Maria del Fiore nedenfor. Kuppelen på denne kirken er verdensberømt, og du bør absolutt ta deg tid til et besøk her for å få sett de flotte takmaleriene. Det er gratis å komme inn, men vil du opp i tårnet for å få nyte utsikten, må du betale 10 euro. Klokketårnet  til Palazzo Vecchio på Piazza della Signoria er et fint alternativ hvis du vil ha super utsikt over byen. Også her koster det 10 euro å komme inn. Firenze blir også kalt for middelalderens Athen. :)
Noen av verdens største kunstnere har tilknytning til Firenze, blant andre Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Giotto og Dante. Byen er fullspekket med rennesansk kunst, arkitektur og skulpturer. Det finnes en rekke museer, palasser og kirker som er fint bevart . :) Er du opptatt av kunst, tilbyr Firenze deg et av verdens mest berømte kunstmuseer, Uffizi galleriene, der de har verk av både Boticelli, Giotto og Leonardo da Vinci. Museet har egen webside som du kan kikke på for å gjøre deg litt kjent på forhånd: www.uffizi.com

I Toscana, som ellers i Italia, betaler du med Euro, og prisnivået i butikkene er omtrent det samme som i Norge. 
Det finnes også et vanvittig stort utvalg av kjente merkevarer som blant annet Chanel, Dior, Louis Vuitton, Burberry, Prada, Gucci og Armani. De fleste av disse eksklusive butikkene finner du i Via de Tornabuoni. Hvis lommeboka di ikke passer inn her, finnes det også butikker som H&M og Zara.

Hva bør du kjøpe i Toscana/Firenze
Firenze har et stort utvalg av varer i alle prisklasser. Det er kanskje ikke spesielt billig her, men du kan gjøre gode kupp på varer av skinn. Utvalget av sko, vesker, jakker og belter er imponerende. Syns du prisene i sentrum er høye, kan du ta en buss ut til The Mall i Leccio Regello. Dette er en outlet hvor du kan finne kjente merkevarer nedsatt med 50-70%. Er du en matelsker, vil du nok bli forelsket i det store utvalget av viner, matoljer, biscotti og pasta.  
Liker du søtsaker, bør du smake på noen av kakene, iskremene, sjokoladen eller kjeksene (biscotti) du finner i Firenze. Det er umulig å ikke bli fristet av de fantastiske kakene og konfekten som er utstilt i vinduene til konditoriene. 
Keramikk og reproduksjoner finnes det et stort utvalg av i flere butikker. Du finner blant annet fine skulpturer, skåler, mugger, vaser og boller. Vil du ha et helt spesielt minne fra Firenze med deg hjem, kan du ta turen innom en av de mange gullsmedbutikkene på Ponte Vecchio og kjøpe deg et håndlaget smykke.

Ulike retter med villsvin (cinghiale) er populært i Firenze. Personlig synes jeg du bør forsøke pizza eller pasta når du skal ut for å spise, - det er jo typisk italiensk mat. Jeg er utrolig glad i pizza, og hadde store forventninger da jeg bestilte min første fredags kveld. Pizzaen jeg bestilte overgikk alle forventninger!! :) Jeg bestilte en med mozzarella og parmaskinke for å være litt safe første kvelden. :) Til nå har Firenze den beste pizzaen og pastaen jeg noen gang har smakt. (!)

Direkte fra Haugesund
Mamma og jeg reiste til Firenze direkte fra Helganes. Hvor kjekt og enkelt er ikke det?! Vi bestilte turen vår via goTO.no, og ble nok en gang imponert over servicen. goTO.no fant både flybilletter og hotellet vårt. :) Du kan lese mer om ruren bort og om hotellet om noen dager :)


No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign