Pages

4/4/14

Stars photography


For noen uker siden tok jeg mine aller førte stjernebilder. Jeg ble ikke fornøyd med dem, og har deretter bestemt meg for å lære meg å ta gode stjernehimmel-bilder. :) Jeg elsker utfordringen, fordi det er viktig å ha de rette innstillingene for å få et bra bilde. Til nå har jeg bestemt meg for å ikke redigere dem for mye. Det eneste jeg har gjort på disse bildene er å gjort dem litt skarpere i Lightroom. Jeg har ikke tatt flere bilder og deretter lagt dem over hverandre i photoshop.

PRØV SELV
Det første jeg gjorde når jeg tok stjernehimmelbildene er å sørge for at jeg står en plass der det ikke er mye lys. F. eks gatelys og diverse. Når jeg har funnet ut hvor jeg vil fotografere, setter jeg kameraet mitt (Nikon D800) på stativ. Etterpå stilte jeg inn kameraet mitt med disse innstillingene;
Jeg satte blenderen min på f/2,8, ISO 200 og lukker på 30 sekunder. Husk også å ta objetivet på manuell fokus slik at du velger selv hvor fokuset skal være. 
Når jeg hadde tatt det øverste bilde, bestemte jeg meg for å leke litt med hvitbalansen i kameraet. Derfor er bildene nedenfor andre farger :) Fargene ble forsterket når jeg tok opp skarpheten i Lightroom :) 

Utstyr: 
Kamera: Nikon D800 * Stativ * Objektiv: Tamron 24-70mm f/2.8No comments:

Post a Comment

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign