Pages

3/26/14

London: Camden Town


Hvid du er glad i å gå på bruktmarkeder, er Camden Town absolutt noe for deg! I Camden finner du alt fra vintage butikker med stilige klær og sko til antikk og musikk butikker, og i tillegg finner du et stort utvalg av mat. Camden består av Camden Town, Camden Town Market og Camden Lock Market. Alt ligger i det samme området, men er delt opp i ulike deler. Persoling syns jeg at alle de beste butikkene ligger i Camden Lock Market. Her får du tak i sinnsykt mye kult til hjemmet, vintage klær, sko og tilbehør og for ikke å snakke om deilig mat! 

Hvordan man kommer seg til Camden Town: ta Central Line(den røde linjen) til Tottenham Court Road. Deretter må man på den sorte linjen - Northen Line- og den ta til Camden Town. Enkelt ikke sant? 

Slik ser ruten ut hvis du bor i nærheten av Lancaster Gate: 
Lancaster gate - Tottenham Court road - Camden town

Ønsker du å besøke dette stedet, bør du reise opp om morgenen. Butikkene og bodene åpner kl 11 omtrent hver dag, og stenger rundt kl. 18. Det er ofte veldig mye folk der, så jeg anbefaler å være der når de åpner slik at du slipper å stresse. 
Når du kommer ut fra undergrunnen, tar du til høyre med en gang. Går du til venstre, kommer du ikke til Camden. :) Viktig at du fortsetter å gå rett frem hele tiden, slik at du kommer deg til Camden Lock marked. Mange snur etter de har gått forbi Camden Marked som ligger på samme side av gaten som undergunnen. 

Hva kan du gjøre i Camden: Hvis du ikke har lyst til å shoppe, er det mye annet du kan gjøre. De har  blant annet forskjellige fotoshooter som du kan bli med på. Her kler du deg ut som om du er fra f. eks 1800 tallet. Det finnes mange tatoveringsstudioer og piercingsstudioer, en rekke cafeer og restauranter og en haug med fotomotiver om du liker å ta bilder. Liker du tatoveringer eller ønsker å tatovere deg, anbefaler jeg Nemisis tattoo som ligger på den høyre siden etter Camden marked. Anbefaler også "Hell to pay tattoo" som ligger rett ved undergrunnen, på høyre side. 

Dersom jeg skulle ha skrevet om alle butikkene i Camden, hadde innlegget måttet blitt delt opp i flere deler. Det er så sinnsykt mye kult her, og utrolig mye å se! Du finner butikker som selger alt nytt, og butikker og boder som selger brukte og vintage varer. Om du er på jakt etter vintage high waist levisshortser, er Camden det rette stedet! En levis-shorts koster mellom 10-20 pund. Billig ikke sant? Du kan også få tak i kjempe stilige skjorter for bare 10-20 pund, for å ikke å snakke om kule skinn boots! 


OFFSPRING
Liker du å gå med Converse, Nike, Adidas eller Vans? Da er Offspring den rette butikken for deg! Her får du tak i utrolig mange kule hverdagssko til en rimelig pris. I fjor kjøpte jeg meg 4 par Vans for kun 60 pund! Er du glad i 50-talls mote og pinup stilen? I Camden finnes det et stort utvalg av slike kjoler og annet i denne stilen! Kjolene ligger på  mellom 20-80 pund. Flere av dem er håndlaget. :) Det er altså stor mulighet for at om du kjøper en, er det nok bare du som går med den i Norge! :) Hvor gøy er ikke det?

MARKET HALL 
Dersom du elsker interiør, foto, kunst, musikk og håndlagde ting, bør du absolutt ta turen innom Marked Hall! 
 Dette markedet finner du på venstre side, rett før du går inn i Camden Lock Marked. Du ser inngangen med en gang du finner den klokka som jeg har tatt bilde av nedenfor :) Her kan du få kjøpt rammer, malerier, analog kameraer, håndlagde notatbøker, håndlagde skinn boots osv. 

CAMDEN LOCK MARKET & STABLES MARKET
Når du har kommet deg inn i Camden Lock Marked, kommer du til veldig mange små boder. Her kan du finne kjempestilige klær, vinyler, filmer, plakater, interiørartikler og masse god mat. Alt som er i bodene er av god kvalitet, og er for det meste laget av tre, sølv og skinn. 

En av de butikkene jeg handler mest på, er den egyptiske smykkebutikken som ligger omtrent i midten av markedet. Den heter "Egyptomania" og selger bare ekte sølv- og steinringer. Butikken drives av to brødre som kommer fra Egypt. Alle smykkene, ringene og armbåndene lager de selv.
De har også en hjemmeside om du ønsker å sjekke dem ut: www.egyptomania.co.uk

WHAT GOES AROUND..COMES AROUND..
Om du er på jakt etter vintage levisshortser, fanell skjorter, army jakker, vintage skinn boots eller skinn vesker er denne butikken absolutt noe du bør sjekke ut! Butikken ligger i Stables Market, og to trappetrinn til venstre når du ser trappene som jeg har tatt bilde av ovenfor. Dette er en av mine yndligsbutikker, fordi di har absolutt alt du kan tenke deg. Alt de selger er veldig billig, og så si alt er one of a kind. Butikken er også ryddig og oversiktig. Nedenfor kan du se et par bilder av hvordan butikken ser ut :) 
Venninnen min fant seg tre levisshortser for kun 30 pund. Billig ikke sant? :) UNIQUE HOME
Opptatt av interiør? Da bør du absolutt sjekke ut Unique Home som ligger i enden av Stables Market. De selger kun håndlagde tyrkiske lamper, skåler, vaser og tallerkener. Jeg handler alltid på denne butikken når jeg er i London. Lampene kan du få i hvilken som helst størrelse, og de er ikke spesielt dyre. Skålene er nydelige, og er håndmalt. Om du er redd for at tingene skal bli knust når du reiser hjem, er ikke dette noe du trenger å tenke på. De pakker inn alt kjempegodt, slik at tingene ikke skal bli knust. Alt jeg har kjøpt, har kommet hjem helt og fint, uten riper! :) 

Nedenfor er et par bilder fra vintagebutikkene i Camden. 
CHAIN REACTION
Om du er ung å netopp har fått deg leilighet/hus er denne butikken en MUST!! Her har de så sinnsykt mye kule og morsomme ting til hjemmet. Her får du tak i alt i fra kaffekopper, bøker, skilt, skåler, håndkler, lys osv. Denne butikken er også perfekt om du er på jakt etter gaver til vennene dine. 
1 comment:


  1. Designing your own logo, your own t-shirts, own banner, own flag, logo, USB stick, banner,Door etc, can you save yourself a bit of money, or is it false economy and even worse, could it lose your company money?Unfortunately it can cost a business a lot more by having an unprofessional looking logo.Here's what you need to know about designing.
    see more at: Design dine egne plakatter

    ReplyDelete

Copyright @ Anne Marthe Widvey . Blog Design by KotrynaBassDesign